Незалежність. Гідність. Свобода

«Кажуть, герої не вмирають, але я хотів би, дуже хотів би, щоб вони замість бути героями – жили. Тут, на землі, вони потрібніші, ніж на небі. Тут є багато такого, чого без них не зробить ніхто…» (Василь Шкляр).

Не може бути гіршої муки, аніж бачити як в наш час відходять у небуття найкращі сини та дочки України. Небесна Сотня своїм життям захистила свободу та дала шанс на побудову нової демократичної правової держави. Безсмертні душі закатованих та вбитих відійшли на небеса, та вони вічно житимуть в пам’яті народній.

Дуже прикро що подвиг Небесної Сотні не став останнім випробуванням для українців. Під загрозою перебуває територіальна цілісність України: Крим, частина Луганської та Донецької областей тимчасово окуповані Російською Федерацією.

Книжкова виставка «Свобода, виборена поколіннями», яка діє в читальній залі наукових видань наукової бібліотеки СНАУ, ще раз закликає кожного згадати ті трагічні дні та вшанувати пам’ять учасників Революції гідності та загиблих Героїв на Майдані та на Сході нашої держави.